sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Zermatt Tour 10 - jäätikkö

Aamulla tuumattiin ettei sittenkään mennä via ferratan suuntaan, kun keli oli tosi mainio pienelle trekkaukselle. Joten lähdettin vähissä vaatteissa kohti Sunnegalle menevää tunneli-hammasratas-juna-asemaa. Kävely oli ripeää koska lämmintä oli vain +6 varjossa, vaikka aurinko oli noussut muttei vielä laaksoon yltänyt.



Juna oli melko täynnä ja kun pääsimme ylös aurinkoinen keli valtasi mielen. Toiseksi aamupalaksi oli porkkana kakku ja cappucino. Maistui hyvältä ja aurinkoisella terassilla kuvasimme edellisen päivän huippua jonka valloitimme. Huomasin että olis yksi geokätkö lähistöllä ja päätimme hakea sen. Samalla kuvasimme hieman juoksua ja otoksista tuli loistavia.



Lopulta päätimme lähteä Fluhalp:n suuntaan kun keli oli tosi hyvä. Menimme hissillä tuonne Blauherd asemalle. Jatkoimme sieltä kävellen ja kuvaillen maisemia Fluhalp hyttelle. Terassi oli täysi ja taas kerran yritin keittiön puolelta sisälle kunnes löysimme toisen terassin jossa oli paremmin tilaa. Otimme palautus oluet ja katselimme ruokalistaa.. kello oli jo aika paljon ja päätimme tilata pastat. Hyvää oli.



Matka jatkui jäätikön suuntaan kauniin laakson läpi ja lopulta pääsimme hienolle harjanteelle jossa polku välillä katosi rotkoon. Vähän sahattiin ees taas ja lopulta tärisevien jalkojen kanssa päästiin takaisin laaksoon ja hyttelle.



Paluu matkalla otettin Stellisee järveltä kuvia ja geokätkö. Siellä oli myös paikallinen 'riistanvartija' lammella tutkimassa taimen kalojen kuntoa ja päästi takaisin talveksi polskuttelemaan hyväkuntoisena tarkastuksen jälkeen.



Lopulta päätettin kartan perusteella jatkaa jalkaisin kylään saakka tuota Blumenweg ja Waldweg pitkin. Matkalla yritettiin yhtä kähtköä mutta se oli jo jästitty.

Matkaa tuli 15,3 km kokonaisaika oli ~6h, josta aika liikkeellä oli 3h 28min, laskua tuli 1253m sekä nousua 354m.


Muutama kuva vielä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti