torstai 17. joulukuuta 2015

Syksyn rytinät

mt. Malminkartanon 'palauttelu'

Su 13.12.2015

Korttelit meni pohjille ihan aamupalan voimilla, joten ennen mäkeä piti jo turvautua kismet ihmeeseen.. imuroin sen jauhoineen päivineen 0,5l mehun kanssa. Mikon kanssa sovittiin että reppuun painoa 2-3kg, jotta nämä pienet nyppylät ees jossain tuntuis. No ihan oikeesti eilinen perus 10km veto tuntui takareisissä vaikka avantopulahduksia teinkin kisan jälkeen 3 kpl.

Nyt ei auttanut muu kuin suunnata fasaanin muta uralle joka yllätys yllätys ei ollut jäässä. Siinä sitten taisteltiin sauvojen kaa ylös menetelmällä kaksi askelta ylös ja yksi liukuen alas. Mäki speksi oli kaksi tonttua, mutta päätettin mennä ihan fiiliksen mukaan. Mäki lähes vilisi muita hurjia, mutta fasaani oli meidän jostain kumman syystä.



Puolivälin paikkeilla piti tankata toinen puteli tyhjäksi eli hurjat 0,75l oli kulutettu. Garmin xt910 nousumetrien katselu hieman masensi, kun vasta tonni kasassa. No matka jatkuu ja välillä oli hieman voimattomampaa, mutta toisen kismet ihmeen jälkeen meno taas maistui. Lopulta imeskelin tuon toisenkin putelin tyjäksi isojen lumihattaroiden kera. GoPro oli repussa jäätynyt, joten se ei suostunut käynnistymään.. varmaan oltais vieläkin mäessä kuvaamassa, jos olis tuon kameran kaa fiilistelty. Ehkä tästä kännykuvasta jotain irtoo..

Lopulta 3h kohdalla uskallettiin taas katsoa kelloa ja nousua oli tullut ihan kivasti ~1800m joten vielä lopun 3x oli jäljellä. Nehän suoraastaan meni ihan iloitteluksi. Luntakin oli saatu ja maa oli välillä kivan valkoinen. Tosi hyvä fiilis jäi ja päivän valoisat hetket käytettiin tänään tehokkaasti.

Tämä lupaa hyvää "Les köykäset" tiimille!

matka: 17,8km
aika: 3h 26min
vauhti: 11:37 min/km
nousu: 2000m

Korttelit; radat: 2km, 3km, 9km

Su 13.12.2015

Nämä jäätävät kelit jatkuu.. joten pientä palauttelua kortteli suunnistuksen parissa su aamutuimaan. Matkasin junalla Malminkartanon asemalle josta kaupan kautta lähtöpaikalle.. läheisen aseman mäkeen tein biokätkön kun aamukahvi pyrki ulos.. Karttojen jaossa ei ollut ruuhkaa joten nappasin heti otsikon mukaiseet radat. Kartat rullalle ja päälimmäiseksi tuo 2km rata. Kevyttä hölkkää sen kanssa ja lähes lennossa tuolle 3km radalle. Odottelin tiimikavereita paikalle ja tekstailin tuon 3km radan puolivälissä tilanne tietoja missä mennään.

Molemmat radat meni perus palauttelulla ja hieman liukasta tuntui olevan.. Tästä oli hyvä ponnistaa 9km radalle joka oli ihan perus tekemistä.. Pian kuulukin takaa jotain piruilua leppoisasta vauhdista ja seikkailu-'veturi' oli saanut minut kiinni. Tuumailin että tällaista lepposta vauhtia vääntelen.. jotenkin se vauhti lähti hieman lapasesta ja loppu paineltiin sellaista 4:30km/min vauhdilla yhden kolmannen suunnistajan kanssa vertaillen eri reitinvalintoja.

Nyt oli verrat tehty ja seuraavaksi siiryttiin mäkeen varustetarkastuksen kautta.. ;-)

matka: 18km
aika: 1h 32min
vauhti: 5:08 min/km

Aktia 10km 

La 12.12.2015

Verryttelyn aikaan oli havaittavissa pientä sutimista ja arvelin autojen hieman helpottavan tuota tilannetta. Toisin kävi ja liponen keli jatkui itse starttiin saakka. Nyt kun niitä suola autoja olis voinut olla niitä ei näkynyt missään. Päätin lähteä karvan alle 4 vauhtia ja sitten kiristää paluumatkalle. Kääntöpaikan liikennemerkki kiepautus oli melkoista tepastelua. Kiitos järjestäjille hyvistä neuvoista tuolla kääntöpaikalla. Toisaalta peltoaukeella oli enempi pito ongelmia kuin tuolla metsä osuudella, joten vaaranpaikat oli merkattu muistiin. Monesti menin myös piennarta pitkin hakien pitoa joten sivu sahausta tuli tehtyä hieman turhaan.

Menomatka 19:35 ja paluu 18:54 eli paluu tultiin reilusti kiihtyvällä tunteella. Vika km meni 3:36 min/km eli taidettiin mennä pintakaasulla.. Jokainen km meni alle 4.

Hengitys ei tuntunut pahalta ja pystyi tekemään reippaita tyhjennyksiä, jotta sai raikasta happea tilalle. Hyvin onnistunut kisa omiin tavoitteisiin ja noita pidempiä teho juoksuja ei viimeaikoina kalenterista löydy.

Sysäri rymyä (Sysikallio100 2015 reitillä)

Pe 27.11.2015

Perjantai illalle oli tarjossa huippu ohjelmaa, siis pääsee pimeeseen märkään metsään 4x4 rymy maastoon heilumaan kameran kanssa ja tasapainottelemaan noille ihanille liukkaille kallioille ja paikoitellen vetisen mutaisille alamäkiosuuksille ilman nastoja. Tälläkertaa menin noilla Inov 312 gtx tossuilla et sai lihaksia helpottavat kompressio mitä lie mallia sukat puristamaan parhaista paikoista.


Onneksi olin jotenkin hajamielisesti mielessä muuttanut harjoituksen pituudeksi 6 kierrosta, kun aikaisemmalla kerralla porukalla oli kuulemma mennyt 6h tuntia. No pari extra kiekkaa tekee vaan hyvää tällaiselle laiskamadolle, joka noita kampia vain pyörittää joka arkipäivä. Järjestelyt ja porukka oli taas huippu luokkaa ja uskon että tänä vuonna finishereitä tulee useita. Toki reitti on sen verran raaka että valitettavasti moni jättää leikin kesken.


Yritin ekat kiekat kuvailla GoProlla parhaani mukaan ja ehkäpä lyhyen pätkän saan aikaiseksi tuosta legendaksi muuttuneesta tapahtumasta. Oli meinaan aika taiteilua vääntää välillä kamera kanssa noilla kalliopätkillä ja pahimmat paikat kamera matkusti hyvässä turvassa trikoiden alla. Kokeilin korkeimman kallion puunousua kolmeen kertaan, kun viralinen reitti meni vasemmalta köyden kautta ja aika hapottava oli.

Ajaksi olen laittanut nettoajan, kun kellotin jokaisen kierroksen erikseen (8xloop). Eli kun kokonais aika oli +6h niin aika paljon tuolla huoltotunnelissa notkuttiin. Ekalla kierroksella alusta puuttui hieman kun keskityin tuon kameran kanssa säätämiseen.



matka: 19,9km
aika: 5h 6min
vauhti: 15:22 min/km
nousu: 2471m

Jaettu voitto Pajulahti rogaining 4h

La 14.11.2015

Edelliset 7 viikkoa on mennyt hivenen kisailun ja hupailun merkeissä. Kisat ovat:
x-kaato, pääkaupunkijuoksu ½mara, TAOK 8h roga, Jämi Mini-Rogaining 5h, SM erikoispitkä, Mammutti 50k, Syysroga-ultra, Raatojuoksu 20k, Yö-Tampere 8h roga, Pajulahti 4h roga

Tänään oli sen verran kovia luita matkaan lähdössä että päätettiin tehdä letka jenkka ja annettiin ulkomaanvahvistukselle pääreitin suunnitteluvastuu. Suunnitelma sopi kaikille ja matkaan lähdettiin hakemaan kaikkia rasteja, koska matkaksi tulisi vain ~21km x 1,3 jos mutkitellaan kovasti. Noin 1/3 matkasta mentyä tuli pieni reitinvalinta eroavaisuus, Juha oli alhaalla notkossa, mä ja Asmo paineltiin rinteen reunaa ja Armo oli hakemassa läheiseltä tieltä vauhtia. Lopulta saatiin letka kasaan ja matka jatkui letkassa taas.

Puolenvälin jälkeen yhdessä mäessä laitoin hissutteluksi ja Armo lähti keulimaan ja karkasi meiltä, Juha ja Asmokin tyytyivät hissutteluun. Yritettiin ottaa rastilla kiinni ja itsellä oli pientä geelin kaipuuta, joten kartta rullalla paineliin rastille poikien perässä. Rastilta lähtö sellaiseen 4x4 mäkeen meni suht ok ja sain yhden geelin siinä imastua ja rupesin samalla mutustelee noita geeli karkkeja joita oli ruhtinaalliset 4kpl. Sain ne alas ja polun löydyttyä tuntui siltä että vauhti kasvoi roimasti. Siinä puiden välissä yritin pysyä ja pääsin hyvin kartalle takaisin.

Loppupuoliskolla tuli pari kunnon rytöä eteen ja muutama himpun verran tarkkuutta vaativa rastipiste jossa sain meidät ohjattua oikeaan suuntaan vaikka jouduinkin yhden kerran perustelemaan kompassisuunnalla ja maastolla et nyt tiukka takaviisto. Jokaisella oli hyvät ja heikot hetket joten porukalla haravoitiin rastit tosi näppärästi ja saatiin kunnon treeni. Joen yli ei jouduttu uimaan vaan erittäin hyvä kahluupaikka löytyi.

Hieman harmittaa ettei tiedetty mihin Armo karkasi ja olisimme mielellämme meneet porukalla ja tulleet maaliin samaan aikaan. Armo suunnitteli hyvän reitin. Mut nyt nähtiin ettei omat ratkaisut kannata, jos on vahvoja suunnistajia monta paikalla. Lopulta Armo sitten jäi ~20min meistä.

Tulokset: klik

matka: 26,7km
aika: 3h 1min
vauhti: 6:46 min/km
nousu: 580m

YÖ-Rogaining 8h Tampere

Pe 6-7.11.2015

Suunnistus analyysit jäi tekemättä, mutta toivottavasti digitaaliset materiaalit korvaavat pidemmät jorinat.

Reitti löytyy rastit.fi palvelusta klik

matka: 47,7km
aika: 7h 29min
vauhti: 9:24 min/km
nousu: 470m

Raatojuoksu XXXVIII H20KM

La 31.10.2015

Kunkkujen matkalla taas.. karttana sellainen tihrustettava 1:15000 josta näkyy suuret linjat, kun pieniä linjoja ei ehdi ihmetellä. Kovin tarkkaa analyysiä en ole tehnyt ja odottelen tuon reittihärvelin avautumista. Pääosin mulla oli taas kuulemma omat reittivalinnat ja letka meni jossain toisaalla. Huhun mukaan mut oli kuulemma nähty letkasta ja ihmetelivät et mitä mä pöheikössä teen. Onneksi siinä ei tullut kait kovin pahaa mokaa. Se pahin töppäys tapahtui 22-23 rastivälillä. Lähdin jotenkin lukemaan 6-7 rastiväliviivaa ja menin sähkölinjalle hakemaan tuota 26sta kunnes puolivälissä, joku taisteleva aivosolu sai viestin perille ja kertoi että hei toi 23kin pitäisi hakea. Nöyrästi lähdin sitten linjalta tiheikköön ja kohti omaa rastia.

Tässä vaiheessa oli jo pieni luovutus mielessä mut annoin tossun kuitenkin laulaa. Aika hiljaista oli ja tiesin tippuneeni letkan läheisyydestä. Menin tiukasti rasti kerrallaan ja seuraavaa väliä ei juuri ehtinyt lukemaan, kun niitä vapaita älysoluja ei ollut pinossa tarjolla. Rasteilta lähdöt olivat siten hitaita, kun keräilin suuntaa lennossa. Lopulta maalin läheisyysessä näin VP:n sinkoilevan ihan väärään suuntaan ja hieman helpotti ettei se ole muillekkaan helppoa. Patistin hänet loppukiriin ja yritin pysyä imussa, mutta jäin 5 sekunttia lopulta.

Sijoitus 25/124, joten illan olut on ansaittu.

Unohtu sanoa että seurakaveri sai 2km lyhyemmän matkan ja oli tietenkin nopeempi, pitäs kait tuota reittisuunnittelua harjoitella.

22-23 - 14:30 pummiin meni noin 5min extraa, jos laskee kärjen ajan 7 min + 2 min mun säätöä.

Reittihärveli ja sieltä vaan taitaa löytyä mun kiemurat..  klik

matka: 25,4km
aika: 2h 48min
vauhti: 6:36 min/km
nousu: 679m


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti