lauantai 9. tammikuuta 2016

Loppiaisrogaining -27°C

Edellisellä viikkolla oli pakastanut kivasti siihen -10 - -20°C väliin ja tuulikin tuiversi muikeasti. Testailin omia varusteita työmatkapyöräilyssä ja totesin homman olevan hivenen extremeä. Tein kuitenkin sellaisen päätöksen, että lähtisin kävellen liikenteeseen isolla repulla, johon pakkasin varakerraston sekä untuvatakin ja paljon buffeja sekä toiset varrelliset hanskat. Huhun mukaan homman piti tapahtua lähes erämaassa, joten odotin pitkiä metsäoikoja ilman paikallista tieverkkoa. Toisin kävi ja tietä oli hyvin tarjolla jolloin se tarkoitti pientä "intiaani" hölkää noilla baanoilla.



JSk soitteli aamulla ja hieman arpoi lähtemistä, kun kyytikin oli peruuntunut pakkasen takia. Minä tuumasin, että mennään katsomaan ja pääseehän sieltä pois aikaisemmin jos on tarvis. Tavattiin Mosan asemalla, jossa minä ja alustavasti minun kyydissä tuleva kaveri odotteli. Lopulta saatiin porukka autoon ja matkattiin Janakkalaan.



Paikalla ilmottautuminen ja pyöräkuntien suurta määrää ihmettelin, koska se vasta olisikin viluista hommaa tässä kelissä. Jumppasalin lattialla kasattiin tiimi kokoon eli "Les Köykäset" olivat valmiina koitokseen. Samalla yritettiin rekrytä lisää porukkaa, mutta eivät uskoneet että mennään kävellen. Pian saatiin kartat ja siinä kolmistaan väännettiin lähes"kaikkirastit", reitti. Pikaisen mittauksen jälkeen reitin pituudeksi tuli ~55km joka oli hieman pitkä. Tietä oli hyvin tarjolla ja terve kaksijalkainen kävelee helposti maratonin päivässä joten suunnitelma oli lukittu.



Reitti jakaantui 6 osaan, koska viivottimen pituus oli 30cm josta vimeinen osuus hieman vajaa. Tämä vastasi noin 1h 20min per osuus eli pitäisi onnistua riippuen maastosta. Paineltiin startista kaakkoon poimimaan rastit yksi kerrallaan ja ekan 5-6 rastin aikana meitä oli 4, kun suurin osa muusta porukasta lähti pohjoiseen. Rastit löytyivät kohtalaisesti, mutta ne olivat huomattavasti vaikeammassa paikassa kuin yleensä. Itse en oikein päässyt sisälle karttaan ja siihen merkatut kivet olivat epämääräisiä. Lisäksi pohjoisviivat puuttuivat.



Kaakko meni: L - 22 - 32 - 57 - 48 - 27 - 37 - 38 - 28 - 49 - 50 - 46 - 45 - 24 johon meni aikaa noin 2h 28min. Se oli aavistuksen liian paljon koska 10 min emme ehtisi tuolle 36 rastille. Joten matkalla sinne teimme päätöksen jättää kolllisen 4 rastia väliin ja suunnittelimme reitin lennossa lyhintä reittiä käyttäen. Tämä suunnittelu tapahtui hieman myöhässä, joten tuo 34 rasti jäi väliin vaikka se olisi sopinut hyvin juuri tähän väliin (24 - 34 - 36). Kamera lakkasi toimimasta rastin 45 jälkeen.



Tässä vaiheessa fiilikset hieman sakkasi ja mitään keventävää juttua ei irronnut sekä syöminen oli jäänyt ihan minimiin. Toki aamulla ja ennen lähtöä oli tankattu tosi hyvin jottei ollut mitään hätää. Pureva pakkanen vain alkoi hyydyttämään ukkoja. Pidettiin reipasta vauhtia tieosuudella Vallu Kononen tyylillä molemmat jalat ilmassa yhtäaikaa kävellen  ja metsässäkin pyrittiin kokoajan etenemään. Eka tauko pidettin ennnen 40 rastia "polun" risteyksessä ja kuuma mehu teki terää. Metallisen termarin avaaminen paljan käsin oli jäätävää. Meni aika pitkään et sormet lämpeni.



Koillinen meni: 36 - 47 - 40 - 44 - 33 - 58 - 41 - 52 - 32 - 39, josta 44 ja 47 meni aika hapuilemalla. 58 linjalla tavattiin iloiset Perusterveet ja vanhus. Oltiin just boa näyttelyssä, joten sen jälkeen tossu oli hyvin kevyt ja mahdollisti "molemmat jalat ilmassa" kävely ilmiön. Tuo 39 meinasi koitua meidän kohtaloksi, koska sitä etsittiin aika paljon, joten ihan tuurilla se löytyi "väärästä paikkaa". Toki ihan oma moka, kun ei menty suosiolla tuolle metsäautotielle ennen rastia, josta olisi saatu kunnon kompassi suunta.



Tässä vaiheessa olisi ollut mahdollista paikata tuo 34 rasti suo-oja-rytöä pitkin sekä hakea tiepistolla tuo 29, mutta sekään ei kiinnostanut enää ketään vaan alkoi olemaan kova halu päästä pois täältä pakkasesta. Yhdessä tuumin päätettiin että mennään länsipuoli suunnitelmalla: 35 - 42 - 43 - 25 - 56 - 53 - 51 - 23 - 30 - 21 - M



Juuri ennen 35 rastia otin loput kuumat mehut termarista sekä söin repun ylätaskun pohjalta kaikki siripirit. Tässä taisin myös vaihtaa lämpimämmät hanskat. Mukana oli pari suklaapatukkaa josta molemmat piti lämmittää rinta taskussa fleece liivin alla. Samalla saatiin kaikille lamput päähän, itse olin jo laittanut sen ennen 39 rastia kartan lukua varten. Hidalgojen kanssa juteltiin 25 - 56 välillä ja pojat sitten lähtivät oikeen kunnolla juoksemaan tieosuudella, että jutustelu jäi lyhyeksi.



53 tavallaan otettiin järkevästi läntisen tien kautta mutta sitten suunta petti ja oli tosi säätämistä päästä lammen rantaan. Onneksi DA-desing ohjasi meidät oikeaan suuntaan. Sama tapahtui tuolla 51 rastilla ja mehusta saatu sokeripiikki laantui pahasti. Onneksi Sami tarjosi geeli-karkkeja rastilla kun väkersin suklaapatukan kääreitä auki. Oma kartan luku petti tuolla 53 - 51 välillä totaalisesti tuntemattomien ja uusien kummallisten urien takia, joita kartassa ei näkynyt.

Loput rastit meni helposti, kun ne olivat hyvien kiintopisteiden varrella. Saavuttiin hieman etuajassa maaliin, mutta rittävä harjoitusvaikutus oli jo saatu. Itsellä suurimmat ongelmat olivat sormissa, vaikka minulla oli kädenlämmittimet. Sormien kylmyys vaihteli sormesta toiseen ja verenkierto taisi vaihdella niissä. Varpaat ja muu korppa pärjäsi ihan hyvin, mutta jos nyt kysytään lähdetkö uudestaan niin en lähtisi. Jotenkin se vilu jäi korppaan pitkäksi aikaa.

Lopulta sijoitus oli 4. joka oli yllättävän hyvä. Matkaa tuli 49,8km ja aikaa meni 7h 41min 24 sec

Tulokset ja rastit.fi - kk

Kiitos Mikko ja Juha!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti